Sport- en outdoor programma

Fit blijven en bewegen is belangrijk voor onze gezondheid. Het is van belang dat je dagelijks voldoende inspanning levert om optimaal te kunnen blijven functioneren.

Voordelen sporten

  • Beweging is goed tegen stress. Als je beweegt, zorg je voor rust in je hoofd. Het heeft een positief effect op je hart- en bloedvaten.
  • Last van slapeloosheid? Door overdag te bewegen heb je minder moeite met in slaap vallen;
  • Bewegen is op iedere leeftijd aan te raden. Zeker als je ouder wordt, dragen sportactiviteiten bij aan een gezonde botmassa en ga je zo het brozer worden van botten tegen.
  • Je krijgt er veel meer energie van! Niet meer na het avondeten op de bank ploffen, maar trek je sportkleren aan en ga aan de slag. Je zult zien dat dit een geweldige energie-boost oplevert!

Outdoor sporten

Sporten in de buitenlucht is populairder dan ooit. Er zijn veel buitensporten die je kunt ontdekken en beoefenen, maar welke sport past bij jou? Ga je voor het verbeteren van de conditie of voor het versterken van de spieren met krachttraining? Wil je alleen trainen of in een groep?

Voordelen outdoor sporten op een rij:

  • Meer vitamine D

Door het Uv-licht maakt je lichaam deze vitamine aan in de huid. Vitamine D is essentieel voor je botten en je immuunsysteem. Via de voeding krijgen we niet altijd genoeg vitamine D binnen en in de winter, als de zon niet zo sterk is, kan het nodig zijn om extra supplementen te slikken.

  • Je slaapt veel beter;

Door buiten te bewegen, profiteer je van het buitenlicht. Dat licht is veel krachtiger dan het licht van lampen. En dat helpt bij het afstellen van je biologische klok en je hormoonhuishouding.

  • Je pakt de winterdip aan;
  • Buitenlicht laat ook een verband zien met de kans op een depressie. Ook dat heeft mogelijk te maken met de hormoonhuishouding: zon- en daglicht stimuleren de aanmaak van serotonine in de huid. Deze neurotransmitter heeft een positief effect op onze stemming, wat ervoor zorgt dat je lekkerder in je velDaarom is het juist ’s winters een goed idee om door weer en wind buiten te wandelen of te fietsen.
  • De lucht in het park is schoner;

Als je gaat sporten in een park of in het bos profiteren je longen. De lucht in de buurt van bomen en planten is schoner.